Danmark får lokal afdeling af patentdomstol

Regeringen og partierne bag aftalen om patentdomstolen er blevet enige om at oprette en lokal dansk afdeling af patentdomstolen.

Det vil betyde, at når danske virksomheder skal føre sager om patentkrænkelser i Danmark, vil de altid have mulighed for at føre sagen på dansk med en dansk dommer til stede, hvis altså Danmark ved tilslutter sig den europæiske patentreform ved en folkeafstemning.

I en pressemeddelelse siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, at hun er glad for, at der er sikret bred opbakning til en lokal afdeling af patentdomstolen. Det giver en åbenlys fordel for danske virksomheder, at den lokale afdeling af patentdomstolen får dansk og engelsk som sprog, så virksomhederne selv kan vælge, hvilket sprog de ønsker, at deres sager skal føres på, lyder det.

»Samtidig giver det mulighed for, at den lokale danske patentdomstol kan tiltrække sager fra andre lande, og på den måde kan vi styrke den lokale danske domstols ekspertise og kapacitet,« siger Ellen Trane Nørby.

Folkeafstemningen finder sted den 25. maj.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti er uden for aftalen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>