Dansk Folkeparti skyder kamp for it-havarikommission i gang

Når en halv milliard skattekroner forsvinder i den blå luft, fordi it-systemet Polsag ikke fungerede og blev skrottet, er det alt for tilfældigt, hvordan forløbet bliver undersøgt efterfølgende. Bliver der lavet en grundig evaluering og erfaringsopsamling, er det ofte bag lukkede døre.

Derfor har it-profilen Poul-Henning Kamp gennem længere tid slået på tromme for en it-havarikommission, som ligesom andre havarikommissioner skulle rykke ud og undersøge store ’it-ulykker’ til bunds.

Nu rammer hans forslag folketinget, for Dansk Folkepartis it-ordfører Dennis Flydtkjær har taget ideen til sig og vil prøve at finde flertal for konceptet.

I første omgang har han bedt finansminster Bjarne Corydon (S) om at melde ud, hvad regeringens holdning er til konceptet.

»Jeg starter med at spørge finansministeren, og så vil jeg se, hvad han siger. Jeg har ikke forhørt mig hos de andre partier endnu,« siger Dennis Flydtkjær til Version2.

Han luftede i første omgang ideen om at forsøge at finde politisk opbakning til en it-havarikommission i november, men så gik der valgkamp i kalenderen.

Læs også: Forslag om it-havarikommission får støtte på Christiansborg

Nu er spørgsmålet til Bjarne Corydon blevet stillet, og det lyder kort og godt: »Hvad er ministerens holdning til at oprette en IT-havarikommission i Danmark?«

Stiller man samme spørgsmål til Venstres it-ordfører Michael Aastrup Jensen, er svaret umiddelbart positivt.

»Jeg er ikke afvisende. Hvis det her er vejen frem, så siger jeg ja til en it-havarikommission. Det vigtigste må være, at vi altid lærer noget af de efterhånden mange fejl, der har været i store, offentlige it-investeringer,« siger han til Version2.

Det er dog ikke nogen garanti for, at Venstre vil stemme for en it-havarikommission, for foreløbigt er det blot en idé, og der er ikke blevet talt praktik endnu.

»Vi mener, at der skal være et stort statsligt it-kontor, som har kompetencen og styrer resurserne i forhold til alle de store it-investeringer, der skal gøres. Og en it-havarikommission kan passe fint ind. Men vi har ikke lagt os fast på noget. Det kommer også an på finansiering og generelt, hvordan et beslutningsforslag ser ud,« siger Michael Aastrup Jensen.

Læs også blogindlæg: IT haverikommission, NU!

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>