Dansk it-firma solgt for en formue: Stiftere scorer kvart milliard hver

Omkring en kvart milliard kroner hver.

Så meget har de fire stiftere af e-learningselskabet Area9 ifølge Børsen udsigt til at score hver, når den amerikanske forlagsgigant McGraw-Hill Education nu køber deres selskab.

“Det er rigtigt, at vi har fået nogle penge, og at det er meget, der pludselig løber ind på kontoen. Det er også mere, end vi nogensinde kommer til at bruge,” siger selskabets administrerende direktør, Ulrik Juul Christensen, til Børsen.

Area9 har ifølge avisen 66 medarbejdere og blev stiftet af Ulrik Juul Christensen, Tommy Olesen, Asger Alstrup og Chaudri Jamil i 2006.

Selskabet udvikler og sælger en særlig e-learningsløsning og omsatte ifølge Børsen i 2012 for blot 24 millioner kroner.

Verdens bedste
Ulrik Juul Christensen siger til Børsen, at det afgørende ved købet ikke er de mange penge, som ejerne nu scorer, men til gengæld, at købet understreger, at Area9 er “verdens bedste til det, vi laver.”

Det store amerikanske forlag købte for godt et år siden en femtedel af Area9, men er siden selv blevet opkøbt af kapitalfonden Apollo Global Management, som derfor har været meget interesseret i at overtage det fulde ejerskab af Area9 for at undgå problemer ved en kommende exit af McGraw-Hill Education.

Ulrik Juul Christensen indtræder som en del af salget i bestyrelsen for McGraw-Hill Education.

Area9′s udviklingsafdeling bliver liggende i København efter salget, skriver Børsen.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>