Derfor kan Microsoft ikke lave sin egen Android-forgrening

Microsoft er i færd med at overtage mobilproducenten Nokia, der i øjeblikket er stort set ene om at trækket læsset for Microsofts mobilstyresystem Windows Phone. Flere kritikere mener, at Nokia ville have klaret sig bedre ved at satse på Android i stedet, og den mulighed er ikke forpasset. Men det vil næppe give Microsoft nogen fordel, skriver Ars Technica i en analyse.

Hvis Android-vejen skal give mening for Microsoft, så skal det være for at understøtte Microsofts egne tjenester som Office 365 og Microsofts administrationsværktøjer som System Center.

Det vil imidlertid være en nærmest umulig kombination med Android. Android er nemlig delt op i to dele: Selve styresystemet i Android Open Source Platform og så Googles tjenester og særlige API’er.

Hvis man vil lave en mobiltelefon, som er kompatibel med resten af Android-miljøet og ikke blot bygger på samme Linux-variant, så skal man altså også have Googles del af styresystemet med. Det er nødvendigt for eksempelvis at få adgang til Google Play.

Så en Nokia-telefon med Android og Google Play vil altså også inkludere Googles mailtjeneste, kort og søgemaskine, der er i direkte konkurrence med Microsofts egne produkter.

Alternativet for Microsoft vil være at lave sin egen Android-variant, som dog vil stå med samme udfordring som Windows Phone med at tiltrække udviklere og mobilproducenter.

Microsoft kunne dog også indgå et samarbejde med én af de producenter, der bruger en variant af Android uden Googles tjenester, som eksempelvis Amazon eller visse kinesiske mobilproducenter.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>