FBI: Vi er villige til at betale for malware

FBI vil for fremtiden købe malware-data fra amerikanernes computere og bruge det til at opbygge et stort bibliotek over den skadelige malware-virus.

Det skriver amerikanske Securityweek på baggrund af et opslag, som FBI har lagt ud i forbindelse med sin Investigative Analysis Unit (IAU)-enhed. Den enhed har til opgave at analysere blandt andet skadelige software på borgernes computer og opklare, hvordan malwaren kan have spredt sig.

Ifølge Securityweek kræver FBI, at den data borgeren ligger inde med blandt andet indeholder opdateringspakker med delbar malware. Dertil også URL-rapporten.
Filerne kan både være billedfiler, Microsoft Office-dokumenter, lyd- og videofiler, PDF-filer og lignende.

Bureauet vil ikke præcist oplyse, hvordan oplysningerne fra malwaren vil blive brugt. Men bureauets IAU-afdeling slår fast, at den vil komme til at indgå som fast og vigtig led i både straffesager og efterforskningen af virksomheder.

FBI vil i næste uge fremlægge en prisoversigt, som viser, hvor meget borgere og virksomheder egentlig kan få for sine malware-data. Meningen er under alle omstændigheder, at IAU-enhed skal styrkes i sin jagt på kriminelle online, der med bevidst placerer malware, som kan skade virksomheders og borgeres it og lignende.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>