Frygt får danskerne til at droppe energirenovering

Regeringens ambitioner om at få flere til at nedbringe boligens energiforbrug ser ud til at blive svære at gennemføre. Ifølge en rundspørge, som TNS Gallup sammen med rådgivningstjenesten Bolius har gennemført blandt 3.100 boligejere, er interessen for at energirenovere nemlig faldet med 12,5 procent siden 2012.


Interessen for at energirenovere falder ifølge en ny undersøgelse fra Bolius. Samtidig er regeringen på vej med en ny strategi, der skal få gang i energirenoveringen igen.

»Luften er ved at gå ud af energiballonen. Vores analyse peger på fire hovedårsager til den uheldige udvikling: Trængt privatøkonomi, frygten for stigende skatter og afgifter samt risikoen for at miste jobbet er de tre negative, men den positive er, at der allerede er en del, der har energirenoveret og derfor ikke længere er interesserede,« siger senioranalytiker Henrik Sonne fra Bolius i en pressemeddelelse.

For yngre boligejere hænger den manglende interesse for deres energiforbrug især sammen med mangel på tid, mens ældre og mere velhavende boligejere især nævner manglende tiltro til tilbagebetalingstiden som en barriere i forhold til at energirenovere.

Læs også: Lidegaard: Boligejere skal ikke regne med statstilskud til energirenovering

Til gengæld vil 80 procent af dem, der faktisk har energirenoveret, anbefale andre at gøre det samme.

»Det er meget positivt, at hele 80 procent vil anbefale andre at energirenovere. Det viser, at når folk først kommer i gang, så er de glade for energiforbedringerne. Derfor er det vigtigt at få de gode eksempler frem i lyset, for det virker meget bedre end brochurer, regneark og kampagner,« mener Ulrik Heilmann, der er administrerende direktør i Bolius.

Regeringen er på vej med en ny strategi for energirenovering. Egentlig skulle den have været præsenteret tidligere i år, men tumulten omkring SFs udtræden af regeringen og den efterfølgende ministerrokade har indtil videre udskudt præsentationen.

Læs også: Efterisolering har ramt muren

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>