Google og VMware går i kamp mod Microsoft sammen

Mens Google har fået noget succes i USA med at sælge Chromebooks til private og til skoler, kniber det med at få foden ind hos erhvervslivet.

De fleste firmaer har nemlig en del Windows-software, som ikke vil kunne køre på en Chromebook, der groft sagt kun består af en Chrome-browser.

Men i samarbejde med virtualiseringsfirmaet VMware har Google nu et nyt tilbud, der skal lokke erhvervskunder til. De programmer, som ikke kan køre på Chromebook, kan nemlig i stedet køre i VMwares sky og bruges via browseren. Det skriver Infoworld.com.

Ved at køre Windows-programmer via VMwares Horizon View og desktop-as-a-service-koncept kan man bruge dem på alle enheder, der understøtter HTML5, så det er altså ikke et krav, at man bruger en Chromebook. Det kunne også ske via alverdens mobile enheder.

Men Google satser på, at der stadig er brug for en ‘klassisk’ bærbar computer med tastatur, og så kunne en billig model, der ikke kræver samme vedligehold som en Windows-maskine, falde i virksomhedernes smag.

Annonceringen af samarbejdet mellem VMware og Google kommer kort tid efter, at Google lancerede et videokonference-værktøj baseret på Chromebooks, som tydeligvis var rettet mod erhvervslivet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>