Google skruer bissen på: Ikke mere gammel Android på nye telefoner

Hvis I vil have hele pakken, inklusive Google-tjenester, skal I fremover stramme op og bruge den nyeste version af Android på jeres telefoner.

Sådan kan et lækket dokument, som Google har sendt til mindst én af de store mobilproducenter, kort opsummeres. Og dermed forsøger Google nu for alvor at få stoppet den fragmentering, der kan gøre det indviklet at være Android-udvikler. Det skriver Phonearena.com.

Mens Android på papiret er et åbent system, som producenterne kan bruge, som de har lyst, er praksis helt anderledes. Google har nemlig ’udsultet’ Android-basen og bruger i stedet alle kræfter på den overbygning, der er døbt GMS (Google Mobile Services), der inkluderer Google Maps og adgang til Play-butikken.

Mobilproducenterne må dermed vælge enten hele pakken, og leve op til Googles forskellige krav, eller nøjes med en helt basal og utilsvarende Android-platform, uden adgang til Googles Play-butik.

Det nye krav lyder mere præcist, at producenterne har ni måneder efter lanceringen af en ny Android-version til at skifte alle deres telefoner over. Derefter bliver det forbudt at bruge den tidligere version, hvis man vil være med i GMS-klubben.

En af grundene til, at mobilproducenterne har holdt fast i Gingerbread-versionen fra 2010, har været højere hardware-krav fra nyere versioner. Men Google mener at have løst problemet nu med Android 4.4 Kitkat, der kan køre med 512 megabyte RAM og dermed også kan bruges på billigere telefoner.

Den mest udbredte udgave af Android er nu Jelly Bean (4.1-4.3), som i starten af februar blev brugt af 61 procent af verdens Android-enheder. Men den gamle Gingerbread (2.3) blev stadig brugt af hver femte enhed, mens den ret nye Kitkat (4.4) foreløbigt kun er nået ud til knap to procent af Android-dimserne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>