Her er den ungarske udfordrer til NemID

Mens Nets er ved at blive solgt for milliarder af kroner, er konkurrencen på digitale sikkerhedssignaturer som Nets’ egen NemID begyndt at tage til i hele Europa.

Den øgede konkurrence skyldes, at EU-kommissionen og -parlamentet i disse dage, uger og måneder arbejder på at få indført en grænseoverskridende eID med interoperabilitet, så løsningerne kan bruges på tværs af de europæiske landegrænser.

Det betyder eksempelvis, at en dansker kan identificere sig i spanske webbutikker, banker og på offentlige sites med en eID a la NemID – eller den danske signaturs efterfølger – ligesom en spanier vil kunne bruge en grænseovergrænsende sikkerhedsnøgle på danske websites.

Samtidig gør EU-apparatet det nemmere for it-selskaber at byde på eID-udbud i andre lande.

“Selvfølgelig er vi interesserede”
Den kommende EU-forordning forventes at ligge klar til sommer, og det glæder Mihály Dalos sig over.

Han er direktør for det ungarske it-selskab Microsec, som har specialiseret i sikkerhedsnøgler og -certifikater, og han ser Danmark som et muligt marked, når vores sikkerhedsnøgle skal i udbud om senest tre års tid.

“Selvfølgelig er vi interesserede, også selv om Danmark ikke er det største marked. Vi har god erfaring med mindre markeder som eksempelvis det ungarske,” fortæller Mihály Dalos til Computerworld.

En noget mindre spiller
Mens Nets i dag omsætter for godt 5,5 milliarder kroner og har NemID ude hos godt fire millioner danskere, er det ungarske bud på en signatur-afløser i en noget mindre skala.

Microsec omsætter for godt 60 millioner kroner og har sin løsning ude hos knap 20.000 slutbrugere, der typisk er kunder i gas-, elektricitet og finanssektoren.

Alligevel er Mihály Dalos ikke bleg for at spille med musklerne, når det kommer til at hoppe på et dansk eller et andet europæisk udbud for den sags skyld.

“Det handler i bund og grund om skalering af serverkapacitet og båndbredde, og vi skal selvfølgelig have investeret i infrastruktur, men det er mindre udfordringer i forhold til den sikkerhed, som vi kan tilbyde,” bedyrer han.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>