Her er forklaringen: Derfor gik Rejsekortet ned med et brag

Togpassagerer kan fredag morgen ikke bruge deres Rejsekort til at køre med den offentlige transport på grund af en opdateringsfejl.

Det fortæller direktør for Rejsekort, Bjørn Wahlsten, der samtidig fortæller, at der arbejdes hårdt på at få udarbejdet en løsning.

“Der blev kørt en opdatering i nat, som altså har betydet, at standerne ikke kan tjekke folk ind. Alle standere, der har fået opdateringen, er gået ned,” siger Bjørn Wahlsten til Computerworld.

Opdatering til unge og gamle
Bjørn Wahlsten fortæller, at det er en opdatering, der skulle rette nogle tidsintervaller på weekendrabatterne for unge og pensionister – altså en helt almindelig opdatering, som Rejsekort A/S har kørt utallige af, uden at det tidligere har givet problemer.

“Vores egne teknikere tjekkede opdateringen og systemet i går aftes [torsdag. Red] og sagde god for den, men alligevel er der altså gået et eller andet galt i løbet af natten. Den helt specifikke grund venter vi stadig på fra vores leverandører,” siger Bjørn Wahlsten.

Leverandør vil ikke sige noget
Leverandøren til Rejsekortet er firmaet East-West Denmark, der ejes af Thales.

Computerworld har forsøgt at få en forklaring fra East-West Denmark, men selskabet vil ikke udtale sig overhovedet.

Istedet henviser East-west Denmark til Rejsekortet.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra franske Thales.

Rejsekort A/S beretter derudover, at selskabets repræsentanter har haft et møde med East-West Denmark klokken 09.00 fredag formiddag om den rettende opdatering, der skal sendes ud.

Så snart rettelsen bliver sendt ud på løsningens servere, vil der gå op til fire timer, før alle standere er opdateret.

“Der kan dog godt gå længere tid med nogle busser, da de først bliver opdateret, når de kommer en tur forbi garagen. Det er samme grund til, at nogle busser ikke har haft problemer med systemet fra starten af,” siger Bjørn Wahlsten.   

Rejsekortet har siden sin undfangelse været særdeles omstridt.

Computerworlds læsere kårede således løsningen til Årets It-fuser sidste år. Det kan du læse mere om her: Vinderen af Årets it-fuser: Det er Computerworlds skyld

Læs også:

Rejsekortet: Vi er ikke stolte af den nuværende løsning

Ekspert: Rejsekort-funktion er grotesk og ubrugelig

Vinderen af Årets it-fuser: Det er Computerworlds skyld

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>