Hjælp: Massivt DDoS-angreb truer med at lukke lille dansk mailudbyder

»Vi er et lille firma, der er i forbrydernes vold.«

Sådan lyder det fra en berørt Hans Jul Larsen, indehaver af mail-virksomheden smtp ApS, som siden søndag omkring midnat har været ramt af bølger af DDoS-angreb. Nu frygter han, at han må lukke sin syv år gamle virksomhed, som følge af angrebet.

Virksomheden har ca. 3.000 kunder. Siden angrebene begyndte, har der været problemer med at anvende tjenesten, der bliver brugt til udsendelse af eksempelvis nyhedsbreve eller marketingmateriale – ikke spam, som Hans Jul Larsen understreger. Han fortæller, at smtp ApS, som lignende virksomheder, har afvist kunder, fordi de har misbrugt tjenesten til udsendelse af netop spam.

Han har ikke umiddelbart noget bud på, hvem der skulle stå bag angrebet.

»Jeg har ikke nogen fjender i det her marked.«

Sammen med hostingfirmaet bag domænet, Fab-IT – der også er berørt af angrebet – forsøger smtp ApS at finde på en løsning, der kan stoppe det. Foreløbigt uden det store held. Blandt andet har de skiftet ip-adresser, men DDoS’et skifter også hurtigt til de nye adresser. De forsøger sig blandt andet også med ny router-hardware.

Angrebet størrelse er til at tage og føle på. Således fortæller Hans Jul Larsen, at de har registreret pakker fra omkring 250.000 ip-adresser, der altså har lagt forretningen ned.

»Jeg kan ikke sige noget præcist andet, end vi arbejder 24 timer i døgnet for at løse problemet, men vi er oppe i mod så stærke kræfter, at det er en svær kamp,« siger han.

Og henvendt til Version2′s læsere:

»Hvis der sidder nogen derude med en idé, så kom med den.«

Har du et bud på, hvad Hans Jul Larsen kan gøre for at stoppe angrebet, så skriv det i debatten herunder, eller send en mail til redaktionen@version2.dk – så videreformidler vi kontakten.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>