Intels næste Xeon-processor får 15 kerner og 4,3 milliarder transistorer

En ny hurtigløber er på vej fra Intel, nemlig en topmodel i serverserien Xeon, der efter alt at dømme bliver den hurtigste x86-processor fra firmaet. Det skriver Infoworld.com.

Ivytown, som den nye processor er døbt, bliver flagskibet i Xeon E7-serien og er baseret på Ivy Bridge-teknologi, i stedet for de nuværende Xeon-processorer, der er en generation ældre og baseret på Sandy Bridge.

Den nye processer kommer med 15 kerner, et lidt skævt tal i forhold til normalt, og bliver dermed den Intel-chip med flest kerner. Sidste efterår kom Intel med en Xeon E5 v2-chip med 12 kerner, mens AMD i øvrigt i mange år har haft Opteron-processorer med 16 kerner.

De 4,3 milliarder transistorer i den nye Ivytown-processor trækker tilsammen mellem 40 og 150 watt, afhængigt af clockfrekvensen, som kan være mellem 1,4 og 3,8 gigahertz. Med multithreading er processoren i stand til at køre 30 tråde på én gang.

Den heftige processor er beregnet til de tunge opgaver i datacentret, for eksempel store databaser, og vil dermed blive lavet i til servere med 4 og 8 sokler.

Hvornår Ivytown-processoren kommer til salg, melder historien ikke noget om.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>