It-arbejdsløsheden falder især for de 35-39 årige

Der er positive takter på jobmarkedet for danske it-folk, som i december 2013 nåede ned på en arbejdsløshedsprocent på 4,8 procent.

Det melder it-fagforeningen Prosa i en rapport, som jobsiden It-jobbank udgiver hvert kvartal i samarbejde med Prosa.

Mens ledigheden steg igennem 2012, gik den generelle tendens i 2013 den anden vej. En del af vejen følger it-folkenes arbejdsløshedsprocent den generelle udvikling i samfundet, men i slutningen af året fortsætter ledigheden for it-folkene med at falde, mens Danmark som helhed oplevede en svag stigning.


Kilde: It-jobbank/Prosa

En sammentælling af alle opslåede it-jobs viser omvendt, at også antallet af ledige stillinger generelt er faldet i 2013. Her begyndte året dog med et højt niveau i forhold til tidligere år. I december var der samlet set 1555 nye job at søge som it-professionel.

Statistikken over ledige medlemmer hos Prosa viser, at det er de unge i 20’erne, som har sværrest ved at finde et job. Andelen af arbejdsløse blandt alle under 25 år er således 13,5 procent. Aldersgruppen med mest at rive i er de 35-39-årige, som kan prale af en ledighed på under 2,7 procent.

Ser man på uddannelsesbaggrund, er det især dem med en cand.it-grad, der kæmper. Cand.it er en to-årig overbygning fra IT-universitetet, som dermed målt i it-studie-år er blandt de korteste på markedet. De nemmeste kandidater at afsætte på ’markedet’ er dem, med en lang it-uddannelse, for eksempel datalog, mens de korte it-uddannelser som for eksempel datamatiker målt på arbejdsløshed ligger mellem cand.it’erne og de lange, tunge it-uddannelser.

Geografisk set er Region Syddanmark hårdest ramt af it-arbejdsløshed, mens Region Sjælland har den laveste ledighed. Forskellen er på 1,9 procentpoint.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>