Kast los: Nu kommer pengene – vi bliver alle rige

ComputerViews: Man siger, at syv fede år altid vil følge syv magre år.

Efter en årrække med benhårde budgetter og tung bekymring begynder den danske it-branche at gå anderledes frejdige tider i møde.

For den velpositionerede it-virksomhed er det godt nyt, for de decideret hårde tider vil blive afløst af et almindelig sundt marked med almindelig, sund konkurrence.

Årsagen: Pengene er begyndt at brænde i lommerne på mange CIO’er og it-chefer, der derfor nu enten er i fuld gang med at afsøge markedet for nye muligheder, nye systemer, nye indkøb eller ligefrem allerede er nået frem til at vælge og købe nye systemer.

Der er mange tegn på, at der er grøde blandt it-cheferne ude i virksomhederne.

Blandt de mere håndgribelige er eksempelvis denne rundspørge, der viser, at it-cheferne i mange it-virksomheder i USA og Europa stille og roligt er i gang med at få skruet op for deres budgetter.

De forventer således at øge deres it-indkøb med 4,6 procent i forhold til 2013.

Samme melding kommer de øvrige analysehuse: Der er en hel moderniserings-bølge på vej af ERP, business intelligence, CRM-systemer og lignende.

“Der er mange tegn på, at der er grøde blandt it-cheferne”

Også herhjemme er der opbrud i de iskolde it-investerings-politikker, som mange finansdirektører har indført, mens krisen har raset.

Her har tommelfinger-reglen i stort omfang været, at it-cheferne har haft tilladelse til begrænsede og nødtvunge it-investeringer samt – i bedste fald – til investeringer i it-systemer, der har gjort det muligt at reducere selskabets omkostninger.

Det har med andre ord været defensive investeringer, der har haft til formål at holde tingene kørende, gerne billigere end før, mens krisen har raset.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>