Katastrofalt dansk it-system: Bøvl i årevis

Hos Helsingør Kommune er der fortsat problemer med it-opkrævningssystemet KMD Debitor.

Det oplyser centerchef Pernille Madsen fra Center for Borgerservice, It og Digitalisering hos Helsingør Kommune til Computerworld.

“Vi har problemer med systemet, som vi arbejder med KMD om at få løst,” fortæller hun.

Hun understreger dog, at der er tale om andre og nye problemer end dem, der tidligere har været endog meget store problemer med tidligere.

Ekstra bevilling – nye problemer hærger
Faktisk måtte kommunen i 2012 få en ekstra bevilling fra byrådet på to årsværk for at kunne følge med.

Personalet var ekstremt hårdt spændt for, oplyser Pernille Madsen.

Det kan du læse mere om her.

I dag har det ene aktuelle problem stået på i syv måneder. Det drejer sig konkret om, at visse breve til opkrævning af ejendomsskat simpelthen bliver sendt til en forkert adresse.

“Vi har tre tilfælde, hvor det er sket i 2013. Og det må ikke ske, men det arbejder vi på at få rettet,” siger hun.

Hun oplyser, at i nogle tilfælde kommer brevene retur, hvis de er sendt forkert. Andre gange sker der aldeles ingenting. 

Da Debitor ved rykkeranmodninger til udenlandske adresser ikke altid flytter nye adresser over fra Folkeregisteret, kan problemet opstå.

“Brevene er således sendt til en adresse, de kan være returneret, nuværende beboer kan måske have haft en anden nationalitet og smidt et brev på dansk ud, der må være volapyk at læse,” forklarer hun og opsummerer, at kommunen “ved, hvor brevene er sendt hen, men vi kender ikke brevenes “skæbne”.”

Dog er medarbejderne nu naturligvis opmærksomme på, at der er dobbelttjekket i Folkeregisteret, når der sendes manuelle breve ud til andre lande – et eksempel på, hvor de anvender mertid, forklarer hun.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>