Kristian von Bengtson forlader dansk raketprojekt

Ambitionen om at få en dansk bygget og bemandet raket i rummet har fået et alvorligt skud for boven.

Kristian von Bengtson, der startede raketbyggerprojektet Copenhagen Suborbitals sammen med opfinderen Peter Madsen, har nu forladt projektet. Det fortæller Copenhagen Suborbitals i en pressemeddelelse.

»Peter og jeg har haft seks fantastiske år – men den måde, som jeg er blevet behandlet på det sidste, er simpelthen for meget, og som et resultat af det har jeg nu besluttet mig for at stoppe,« begrunder Kristian von Bengtson i pressemeddelelsen.

Den 39-årige arkitekt kom ind i projektet med en master i rumfartsvidenskab fra Det Internationale Rumfartsuniversitet ISU i Strasbourg, Frankrig, mens medstifter Peter Madsen har en fortid som blandt andet ubådsbygger.


Kristian von Bengtson (th) har i seks år arbejdet tæt sammen med Peter Madsen på at kunne sende sidstnævnte ud i rummet. Men de to stiftere af Copenhagen Suborbitals har begge stærke viljer, og nu kan Kristian von Bengtson ikke længere holde samarbejdet ud. Derfor forlader han raketprojektet.

Peter Madsen erkender i samme meddelelse sit ansvar for, at hans medstifter nu forsvinder.

»Jeg er helt på det rene med, at det er mit temperament, der er årsagen til Kristians opsigelse, og jeg er meget ked af, at det er kommet hertil.«

Copenhagen Suborbitals fortsætter arbejdet med at få gjort en raket klar til at sende Peter Madsen ud i rummet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>