Kun hvert fjerde firma underviser brugerne i it-sikkerhed

Begreber som ’awareness’ – altså om de ansatte i organisationen er klædt på til ikke at falde i hackernes fælder – er en del af de fleste it-sikkerhedsfolks værktøjskasse.

Men i praksis er der ikke meget undervisning eller træning af de ansatte. Det viser en undersøgelse, som antivirusfirmaet Symantec har lavet, i samarbejde med netværket CIO Sweden, blandt 121 nordiske it-chefer fra primært større virksomheder.

Under hver fjerde it-chef svarer, at der er løbende undervisning i it-sikkerhed for de ansatte. Om der så bliver sat ind på andre måder, for eksempel med brede informationskampagner, fremgår ikke.

Problemet med manglende kendskab til it-sikkerhed er ellers til stede – også på virksomhedernes chefgang. Næsten hver femte it-chef svarer, at direktørerne i virksomheden kun har et ringe eller ikke-eksisterende kendskab til emner som it-risici og informationssikkerhed. Næsten halvdelen svarer dog, at chefernes kendskab til it-sikkerhed er ’meget’ eller ’ganske’ god.

18 procent af de adspurgte virksomheder havde i løbet af det seneste år haft sikkerhedshændelser med tab af data, men beredskabet er tilsyneladende ikke på plads, hvis der sker noget kritisk. I hvert fald svarer kun 9 procent af respondenterne, at der sikkerhedsforanstaltninger klar til det tilfælde, at fortrolige data havner i forkerte hænder.

Blandt de 121 it-chefer, der medvirkede i undersøgelsen, kom 21 fra Danmark, og flertallet af it-cheferne kom fra virksomheder med mindst 200 ansatte.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>