Legos digitale sejr: Mød de 3 bedste Lego-spil her.

Lego star wars

Lego Batman

Lego er gang på gang blevet kaldt verdens bedste legetøj – men det var ikke tilstrækkeligt til at redde den danske legetøjsproducent fra store økonomiske tab i 2003 – 2004. Fremtiden for virksomheden i Billund så ikke specielt godt ud, da Jørgen Vig Knudstorp trådte til som administrerende direktør i 2004.

Det kom som bekendt ikke til at gå så skidt alligevel, og i dag er regnskaberne hos Lego rigtig pæne. Lego valgte at satse på det, som de er allerbedst til – nemlig at lave legetøj. Og i stedet lægge produktionen af alle de sideordnede produkter som tøj, merchandise, tegnefilm og ikke mindst computerspil ud til eksterne partnere.

Netop spillene endte hos den engelske spiludvikler TT Games, der allerede havde god erfaring med at udvikle licensspil baseret på blandt andet Toy Story, Sonic med flere. TT Games fik til opgave at lave et Lego-spil med afsæt i den nye trilogi af Star Wars-film, som allerede var en succes for Lego i legetøjsbutikkerne.

TT Games genistreg
TT Games genistreg i udviklingsarbejdet var at finde frem til en skabelon, som siden har fungeret som det bærende element i samtlige af deres licensbaserede Lego-spil. I stedet for at slavisk at genfortælle for eksempel historien i Star Wars-filmene, parafraserer spillene filmenes plot uden brug af dialog og spæder op med såvel, en til tider barnlig, humor samt mængder af kærlighed til både Lego som forlægget.

Plottet formidles gennem en række missioner, hvor spillene skal slåsse sig gennem modstandere, smadre Lego-klodser, samle nye elementer for at komme vide, løse opgaver og overvinde velkendte fjender. Gennem årene er der blevet føjet nye elementer til skabelonen, men altid i et behersket tempo så hvert nyt spil føles både velkendt og trygt for spillerne.

Samtidig er det en skabelon som inviterer til, at to spillere skal arbejde sammen om missionerne, hvilket gør TT Games Lego-spil en fantastisk forældre og barn oplevelse – en måde at deles om fiktionsuniverser som begge har et forhold til. Spillene rummer derfor også spil- og plotelementer til både børn og voksne.

Spil det igen og igen
Mest udtalt i muligheden for at gennemspille allerede gennemførte missioner med nye figurer, som i kraft af andre evner og muligheder end de til missionen oprindeligt tilknyttede figurer, åbner op for at udforske de enkelte baners krinkelkroge og skjulte områder. For selvom barnet måske fortsat synes, at det blot er sjovt at smadre omkring på banerne, så tændes faderens samlergen, og det bliver pludseligt vigtigt at finde alle de hemmeligheder, som spillene har at byde på, samt at samle alle trofæerne.

Men mens TT Games Lego-spil baseret på eksisterende licenser som Star Wars, Pirates of the Caribbean og Ringenes Herre over en kam alle er fremragende, så har TT Games haft sværere ved at få spil baseret på Legos egne universer som Ninjago, Legends of Chima og Friends til at fungere ordentligt i spilform – med sidste års Lego City Undercover til Wii U som en undtagelse.

Lego har heller ikke haft succes til at trænge ind på markedet for onlinerollespil. Forsøget blev gjort i 2010 med det ambitiøse Lego Universe, der to år efter blev lukket uden nogensinde at have fået greb i spillerne og med røde tal på bundlinjen.

Onlinemulighederne er imidlertid ikke helt opgivet, og netop nu arbejdet spiludvikleren Funcom på spillet Lego Minifigures Online. Et online actionrollespil baseret på de Lego Minifigurer, som for 20 kr. købes i de såkaldte blindbags. Udgivelsen er planlagt til efteråret 2014.

Fortsættes …

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>