Lykke Friis skal sidde i Vestas’ bestyrelse

Lykke Friis, den forhenværende klima- og energiminister, træder ind i bestyrelsen i Vestas Wind Systems. Det skriver Ritzau Finans.

Hun kommer til at erstatte den tidligere topchef i FLSmidth, Jørgen Huno Rasmussen, der har meldt ud, at han ikke ønsker genvalg til bestyrelsen.

Lykke Friis er lige nu prorektor på Københavns Universitet og har foruden klimaminister også siddet som ligestillingsminister.


Lykke Friis overtager Jørgen Huno Rasmussens plads i Vestas’ bestyrelsen. Foto: Michael Daugaard

Pænere regnskab

Betstyrelses-udskiftningen bliver annonceret samme dag som Vestas regnskab for 2013. Vestas kom ud af 2013 med et resultat før skat på minus 269 millioner mod et underskud på 5,3 milliarder kroner i 2012.

Dermed ser det ud til, at det spareprogram, Vestas har været igennem siden 2011, virker. Og at Anders Runevad, den nye svenske koncerndirektør, har kunnet fastholde den stramme kur.

Men Vestas Wind Systems har fortsat brug for kapital. Derfor meddelte virksomheden, at den vil udvide sin aktiekapital, så der kommer op imod 3,6 milliarder kroner ekstra i kassen. Udvidelsen af aktiekapitalen betyder, at der udstedes i alt 20 millioner nye aktier. Dertil bliver der indgået en ny, femårig låneaftale på 6,3 milliarder kroner med en række banker, skriver Berlingske Business.

Anders Runevad er ganske godt tilfreds med, at sparekuren i Vestas virker. Men der skal ske mere:

»Vi kan nu se tilbage på et 2013, som blev året, hvor vi også kunne afslutte den to år lange proces med at omstrukturere Vestas. I denne periode er der gennemført massive omkostningsbesparelser, og vi har gennem frasalg og outsourcing af ikke-kerneaktiviteter skærpet vores fokus på at udnytte Vestas’ kernekompetencer fuldt ud,« siger han i en kommentar til regnskabet.

Kigger man på omsætningen i 2013 endte den på godt 45 milliarder kroner. Det er et tilbageskridt 54 milliarder kroner i 2012. Til gengæld var ordreindgangen i 2013 højere med 43,3 milliarder kroner mod 28,4 milliarder kroner året før.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>