Marmorkirkens naboer stævner Transportministeriet

‘Lovgivningen her i landet gælder også for Metroselskabet og Københavns Kommune,’ siger Kaj Larssen, der er talsmand for de opbragte naboer til metroarbejdet ved Marmorkirken.

Derfor har sammenslutningen Beboerforeningerne omkring Marmorkirken i dag stævnet Transportministeriet med påstand om, at ministeriets beslutning om, at Metroselskabets ansøgning om døgnarbejde kan afgøres uden VVM-procedure, er ugyldig.

Læs også: Byggestøj fra metroen: Det er rendyrket trial & error

»Med sagsanlægget håber vi at få slået fast én gang for alle, at myndighederne og Metroselskabet skal overholde de krav om forudgående miljøvurdering og offentlig høring, der kræves efter både EU-retten og efter Århuskonventionen, som Danmark har tiltrådt,« forklarer Kaj Larssen.

Som beboerne opfatter det, er sagen om metrobyggeriet og de udvidede arbejdstider nemlig principiel:

»Vi ser frem til, at retssystemet undersøger, om vi som retssamfund og demokrati virkelig kan tillade, at de instanser, der er sat til at beskytte også mindretallet, blot tromler hen over borgerne og lovgivningen, fordi mangelfuld planlægning af et offentligt anlægsprojekt har medført store problemer,« siger Kaj Larssen.

Støjende og ulovligt

Naboerne til det støjende døgnarbejde ved Marmorkirken har hele tiden fastholdt – og har fået opbakning af embedslægen i – at arbejdet er sundhedsskadeligt og ulovligt.


Myndighederne og Metroselskabet skal også overholde de gældende krav om forudgående miljøvurdering og offentlig høring, mener sammenslutningen Beboerforeningerne omkring marmorkirken. (Arkivfoto)

»Aldrig tidligere, heller ikke i udlandet, har man givet tilladelse til så voldsomme støjniveauer i tæt bymæssig beboelse, døgnet rundt, alle ugens dage, over en meget lang periode,« tilføjer Kaj Larssen.

Baggrunden for stævningen er en ni dage gammel afgørelse, hvor Natur- og Miljøklagenævnet afviser at have kompetence til at behandle en klage over manglende VVM-vurdering før kommunens behandling af Metroselskabets ansøgning om døgnarbejde ved Marmorkirken.

Den har altså ikke noget at gøre med den samtidige kendelse, hvor klagenævnet kendte en tidligere kommunal beslutning om udvidede arbejdstider ugyldig.

Når beboerne har fundet stævningen nødvendig, er det for at sikre, at der sker miljøvurdering og offentlig høring, inden kommunen vurderer Metroselskabets ansøgning om at tillade støjende døgnarbejde ved Marmorkirken.

Stævningen kommer lige efter, at Metroselskabet har oplyst, at det mest støjende arbejde med at etablere afstivende vægge omkring den 40 meter dybe metrostation ved Marmorkirken netop er afsluttet.

Læs også: Færre vægge skal afstive metrostation mod Marmorkirken

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>