Mindst ti døde efter tagkollaps på sydkoreansk feriested

Et usædvanligt kraftigt snefald, en bygningsejer der ikke ryddede sne på på taget og en bygning, der ikke var beregnet til at huse mennesker er tilsyneladende årsagerne til, at mindst ti sydkoreanske studerende døde mandag lokal tid. Det skriver det engelsksprogede sydkoreanske medie Korean Herald.
Omkring 565 førsteårsstuderende fra Busan University of Foreign Studies var mandag aften samlet i en bygning, der i forskellige medier omtales som et auditorium, på feriecenteret Mauna Ocean Resort i bjergbyen Gyeongju, der ligger i provinsen North Gyeongsang.

Der skulle de høre en koncert, men pludselig begyndte en del af taget i midten af bygningen at vælte ned over de studerende.


En kvindelig studerende bliver reddet ud af det kollapsede auditorium. Redningsfolkene var 20-30 minutter om at komme frem, fordi der lå meget sne på vejene i bjergene. Foto: Framegrab fra video fra YTN

»Mange styrtede mod udgangene, da loftet styrtede ned. Flere blev trampet ned. Det var meget kaotisk,« fortæller en studerende ifølge Korean Herald.

Taget styrtede sammen på omkring ti sekunder og fangede mange studerende. Ifølge de seneste tal fra myndighederne er mindst ti blevet dræbt og omkring 100 såret – heraf to alvorligt.

Op til ulykken har provinsen været ramt af et usædvanligt kraftigt tre dage langt snevejr. Ifølge de første medierapporter spekulerede forskellige eksperter i, at ejeren af feriecentret ikke havde ryddet sne på taget. Men tirsdag begyndte der desuden at opstå spekulationer om, at den omkring 900 m2 præfabrikerede bygning var sjusket opført og ikke beregnet som opholdsrum men som en lagerbygning.

Et hold bygningseksperter skal nu fastslå, hvad der kunne få bygningen til at bryde sammen. I mens har den sydskoreanske præsident beordret et sikkerhedstjek af alle offentlige bygninger i de regioner, der blev ramt af det kraftige snefald.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>