Minister lover metronaboer fredeligere bolig

Nu skal de københavnere, der er alvorligt plaget af støj fra anlægsarbejdet på Cityringen, have retskrav på, at de kan få et andet sted at bo, indtil det støjende arbejde er afsluttet. Det er transportminister Magnus Heunickes (S) udspil til de forhandlinger, som han pt. har med forligspartierne bag cityringsloven, erfarer Ritzau.

Alternativt vil ministeren ‘mere end fordoble’ det nuværende erstatningsniveau, hvis naboerne vælger at blive boende.

Hidtil har beboerne kun haft begrænset adgang til at blive genhuset i lejligheder, som Metroselskabet ejer. Men fremover skal være sikre på at kunne flytte ind i en erstatningsbolig.

Ifølge Ritzau skal Metroselskabet betale de ekstra omkostninger. Det kommer til at betyde en længere tilbagebetalingsperiode af de udgifter, som Metroselskabets ejere, stat og kommune, lægger ud under anlægsarbejdet.

Forud for forhandlingerne var holdningen hos forligspartierne, at anlægsarbejdet ikke bare skal anlægges til tiden, men også til prisen.

Læs også: Politikere: Metroen skal bygges til tiden og til prisen

Til gengæld flugter transportministerens udspil godt med rådet fra en landets førende miljøretseksperter, professor Ellen Margrethe Basse.

»Partierne kan godt vedtage en lovændring, hvis de kan blive enige. Men man kan dårligt nok – uden at overtræde, hvad man normalt ville kalde menneskerettigheder – fastholde, at anlægsarbejdet må larme døgnet rundt indtil december 2018 i et tæt beboet område. I stedet bliver man nødt til at tænke på genhusning af de mest støjbelastede beboere,« påpeger Ellen Margrethe Basse over for Ingeniøren.

Læs også: Professor: Politikerne har kun én mulighed: Genhus metronaboer

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>