Mød ingeniøren, der vandt amerikansk pris for årets bedste start-up

Marius Klausen har sat sit civilingeniørstudium på stand-by. I stedet bruger han al sin tid på at udvikle produktet Airtame, som i januar i år vandt prisen for bedste start up-virksomhed på CES-messen (Consumer Electronics Show) i Las Vegas.

»Når jeg tænker tilbage på, hvad der er sket det sidste år, havde jeg aldrig troet, det ville gå så hurtigt,« siger Marius Klausen i en video, som Ingeniørforeningen har produceret til serien ‘De gør en forskel’.

Klar til et karriereskift? Lad en jobagent på Jobfinder finde nye udfordringer for dig.

Det er to år siden, de fem partnere grundlagde firmaet Airtame, som har fået navn efter deres produkt: En HDMI-dongle som ved hjælp af open source- software gør det muligt at sende skærmbilledet trådløst fra én pc over på andre pc’er og fjernsynsskærme – uafhængigt af, om de kører Linux, OS X eller Windows.

Dansk startup vinder pris på CES-messen

Donglen forventes at være klar i juli i år, men der er allerede stor efterspørgsel og store forventninger til den, fremgår det af videoen.

Vi er utroligt benovede over, at vi har solgt 15.000 styks, og at 10.000 mennesker vil have et produkt, vi kun har præsenteret med en film. Det er en dejlig følelse i maven.
Marius Klausen, partner og produktudvikler, Airtame.

Således fortæller Marius Klausen, hvordan Airtame har brugt crowdfunding til at skaffe penge til projektet. Hæderen ved CES-messen i januar satte voldsomt skub i indsamlingen, som sluttede på 1.268.148 dollars – eller cirka 6,8 millioner kroner.

»Vi er utroligt benovede over, at vi har solgt 15.000 styks, og at 10.000 mennesker vil have et produkt, vi kun har præsenteret med en film. Det er en dejlig følelse i maven,« siger Marius Klausen på videoen.

Det er dog særligt muligheden for at gøre en forskel, der driver den ingeniørstuderende iværksætter og produktudvikler:

»Jeg kan godt lide at skabe ting – specielt med mine hænder. Jeg er praktisk anlagt, men det er specielt det med at bygge noget, der kan være med til at hjælpe andre og gøre en forskel, der ligger dybt i mig,« forklarer Marius Klausen i videoen.

Læs også: Se dansk astronaut blive testet i selvkontrol

Kom med ingeniør på kundebesøg i Tyskland
Mød ingeniøren, hvis mission er at forandre samfundet
Ung ingeniør udvikler strømforsyning til Merkur-mission
Fascination af droner blev starten på nyt forretningsområde
»Som selvstændig kan jeg tage en beslutning med hjertet«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>