Nasa-video dokumenterer: Se 60 års global opvarmning på 15 sekunder

Fakta er, at temperaturen pt. er stagneret på det høje niveau fra 1998. Det er som årene går mere og mere uforklarligt i forhold til klimamodellerne – især da CO2 udledningen er steget i mellemtiden.

Det er derfor klimaforskere er på udkig efter årsager, og der bl.a. peget på øget varmeabsorption i havdybet, øget vulkansk aktivitet, øget forsuring pga. forøget afbrænding af kul, mindsket solaktivitet og meget andet.

Mht. 1998 postulatet på Ingeniøren, bør man se temperaturen på originaldata for HadCRUT4.

Her er klimaforskerne fra University of East Anglia egen kurve, der viser tydelig opbremsning af den globale temperaturstigning (den nederste kurve på figuren).

http://www.cru.uea.ac.uk/cru/data/temperat…

Det er en kendsgerning, at den globale temperatur er steget markant i forrige århundrede. Det er der ingen, der benægter. Der er diskussion om årsagen og betydningen af CO2.

Heldigvis er den globale temperatur pt. stagneret, men desværre på et højt niveau. Hvor længe ved ingen (og uvidenhed taler ikke til klimamodellernes fordel).

Vi bør alle glæde os over stagnationen, men på Ingeniøren virker det som om, at nogle bloggere er direkte bekymret over, at temperaturen ikke længere stiger.

De vil med vold og magt påvise en ikke eksisterende temperaturstigning i dette årtusinde.

Klimaforskerne på East Anglia hører til de bekymrede. Tidligere udgav de HadCRUT3, som nu er afløst af HadCRUT4. http://www.cru.uea.ac.uk/cru/data/temperat…

Se hvordan 1998 temperaturen på HadCRUT4 er barberet ned i forhold til HadCRUT3. På trods af det (som ikke taler til klimaforskningens fordel) viser begge middelkurver heldigvis en stagnation af den globale temperatur i dette årtusinde.

Det bør alle kunne glæde sig over, så længe det muligvis varer.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>