Nedlagt styrelse udsender borgerbreve med døde links

En Version2-læser har gjort opmærksom på et noget mystisk brev, hendes søn modtog, lige inden han fyldte 18. Brevet omhandler tilmelding til NemKonto. Derudover beskriver brevet, hvordan modtageren kan tilmelde sig kontoen med sin digitale signatur, som iøvrigt kan anskaffes via digitalsignatur.dk.

Endelig er brevet underskrevet Økonomistyrelsen.

Men – som det nok er flere læsere bekendt – begyndte den gamle digitale signatur i 2010 at blive erstattet af det nuværende NemID, og linket i brevet virker da heller ikke. Derudover blev brevundskriveren, Økonomistyrelsen, nedlagt i 2011.

Trods den åbenlyse inkonsistens mellem brevindhold og virkelighed er der dog ikke tale om en dårlig joke eller et fupnummer.


Et udsnit af brevet fra den ikke-eksisterende Økonomistyrelsen om Nemkonto, som borgere stadig modtager ca. en måned inden, de fylder 18 år, såfremt de ikke allerede er tilmeldt Nemkonto. Af brevets sidefod fremgår det, at der er tale om en 2. udgave fra 2007.

Det er Digitaliseringsstyrelsen, der har ansvaret for brevet for NemKonto og dermed brevet, hvor der ifølge sidefoden lader til at være tale om en 2. udgave fra 2007.

Beklageligt

Kontorchef i styrelsens Kontor for System- og Kontraktforvaltning Morten Mejer-Warnich bekræfter, at det er Digitaliseringsstyrelsen, der står bag brevet.

»Det er beklageligt, at vi stadig udsender breve med et forkert logo. Det bliver rettet i løbet af foråret.«

Morten Mejer-Warnich forklarer, at NemKonto er opbygget med en række forskellige brevtyper, som bliver automatisk udskrevet på baggrund af forskellige hændelser, som for eksempel når en borger fylder 18 år og dermed er forpligtet til at oprette en NemKonto.

Og der eksisterer godt tyve forskellige brevskabeloner, som hver udtrækkes gennem individuelle programmer fra NemKonto. Digitaliseringsstyrelsen er i gang med et projekt, hvor disse brevskabeloner gradvist ajourføres både i forhold til fagligt indhold og formalia.

Når der kan være fejl i de fysiske breve, som bliver udsendt, er det et spørgsmål om prioritering.

Og her har første fase været, at brevene kan sendes elektronisk til Digital Post. Og nu er arbejdet så begyndt med at tilrette skabelonerne bag de fysiske breve og udskifte brevpapiret. Det arbejde er programsat til foråret 2014, fortæller Morten Mejer-Warnich.

Men selvom det betyder, at der i skrivende stund stadig bliver udsendt breve med et forkert logo og med et dødt link, så mener kontorchefen ikke, det har forvoldt de store problemer.

Ikke alle modtager det

Han peger på, at det kun er borgere, der ikke allerede har en Nemkonto, der modtager brevet omkring en måned inden, de fylder 18 år. Og en Nemkonto har eksempelvis de borgere, der modtagere SU. Og skulle man være en af de unge, der modtager brevet, så er det ikke Morten Mejer-Warnichs indtryk, at der er så meget at misforstå.

»Det primære budskab i brevet er at få anvist en Nemkonto. Og det er mit indtryk, at det bliver forstået derude.«

Hvad angår det døde link til digitalsignatur.dk, så vil Morten Mejer-Warnich efter Version2’s henvendelse undersøge muligheden for at videresende besøgende til adressen.

»Det vil jeg gå videre med. Det vil være en god løsning at udpege domænet nemid.nu.«

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>