Netflix betaler internetudbyder for at bevare høj båndbredde

Netflix har angiveligt indgået en aftale med den amerikanske internetudbyder Comcast for at sikre kunderne hurtig streaming til Netflix. Det skriver Techcrunch.com.

Det sker efter en længere kamp mellem Netflix og Comcast, om hvem der skal betale for de store mængder data, der strømmer ud fra Netflix til kunderne.

Comcast mener, nemlig det er urimeligt, at Netflix ikke betaler for alt den internettrafik, som virksomheden genererer og har derfor sænket hastigheden på streaming tjenesten. Det betyder at brugere Netflix, som køber deres internetforbindelse ved Comcast, i længere tid har haft problemer med at streame video fra Netflix i høj kvalitet.

Men nu er Netflix angiveligt gået med til at betale Comcast en ukendt sum for direkte adgang til Comcasts netværk. På den måde kan Netflix sikre, at millioner af kunder igen kan streame film ubesværet.

Aftalen kan dog danne præcedens og kan betyde, at internetudbydere fremover kan kræve en slags told fra internettjenester, hvis de vil ud til kunderne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>