Nets vandt til sidst: Sten sælger nets.dk

Regel nummer 1, når du skifter firmanavn, er at tjekke, om domænet er ledigt eller til at få fat i. Det glemte PBS åbenbart, da firmaet skiftede navn til Nets tilbage i 2010, og endte i en kamp med den dengang selvstændige webudvikler Sten Axelsen.

Han brugte nemlig domænet Nets.dk og ville ikke sælge, og Nets måtte opgive kampen, efter en masse dårlig omtale i sagen, der fik alverdens Sten-supportere til at samle 65.000 kroner ind til ham til at betale en advokat, hvis sagen røg i retten.

Læs også: Dankort-firmaet PBS skifter navn til Nets – men nets.dk er desværre optaget

Læs også: Nets dropper kamp om Nets.dk og undskylder

Men nu har Nets i al stilhed langt om længe fået fat i domænet, for Sten Axelsen besluttede at sige ja tak, da firmaet igen henvendte sig i efteråret 2013 med et tilbud. Det skriver Computerworld.dk.

Der er flere grunde, forklarer han, men først og fremmest var domænet blevet en belastning, for phishing-svindlere sendte mails ud i massevis med nets.dk som falsk afsender, og det gav en masse brok og op mod 30 e-mails om dagen fra sure modtagere af falske nets.dk-mails.

Samtidigt har Sten Axelsen skiftes sin status som selvstændig webudvikler ud med et fast job, og derfor bruger han ikke længere nets.dk-siden i arbejdssammenhæng. Og så kom Nets denne gang med en fair pris, som dog skal holdes hemmeligt af aftalens parter.

Sten Axelsens manglende vilje til at sælge i 2010 skyldtes nemlig i høj grad også, at Nets prøvede at luske sig til domænet ved at tilbyde 100 kroner for det gennem en mellemmand, ifølge webudvikleren fra Stenløse. Senere kom Nets så med et tilbud på 50.000 kroner for domænet, og det afviste Sten Axelsen også, ifølge ham selv i vrede over det første, meget lave tilbud.

Nets har siden navneskiftet måtte nøjes med nets.eu-domænet, hvilket har ført til masser af kritik. Det er nemlig ikke oplagt for den almindelige dansker, at det er betalingsfirmaets korrekte internetadresse, og den forvirring er en hjælpende hånd til phishing-svindlere, lyder kritikken.

Da Nets i 2010 truede Sten Axelsen med juridisk kamp for at overtage Nets.dk-domænet, fik det mange på barrikaderne og til lommerne, hvilket altså førte til indsamlingen af 65.000 kroner. Dem fik Sten Axelsen aldrig brug for, da Nets til sidst opgav sagen, men det har ikke været muligt at tilbagebetale dem alle. Undervejs skiftede hans bank nemlig navn og ejer flere gange, så data om overførslerne gik tabt, ligesom nogle ikke skrev afsender på bidraget, fortæller han. Omkring to-tredjedele af støttebeløbet kunne han betale tilbage til giverne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>