Norsk forsvar jagter ingeniører

Det er ikke bare den norske offshore-industri, der kæmper med at skaffe kvalificeret arbejdskraft i øjeblikket. Nu går norsk forsvar også ind i kampen om at tiltrække ingeniører, skriver Teknisk Ukeblad

Kæmpeinvesteringen inden for luftfartsområdet betyder, at forsvaret skal skaffe teknologikyndige i et omfang, der ikke er set tidligere i norsk forsvarshistorie, fortæller Christopher Lindahl, major i FLO DIV LU, der er norsk forsvars tekniske myndighed inden for luftmateriel med ansvar for nyanskaffelser på området.

»Projekterne bliver større både i omfang og kompleksitet. Det kræver et kæmpeløft på ingeniørsiden,« forklarer Cristopher Lindahl til Teknisk Ukeblad.

Læg dit CV på Jobfinder og bliv synlig for arbejdsgiverne

14 nye fregat- og kystvagthelikoptere, 16 nye redningshelikoptere og op mod 52 nye F-35-kampfly er på det norske forsvars indkøbsliste over de kommende år. Både selve anskaffelsen og den fremtidige drift kræver massiv rekruttering på ingeniørområdet.

Alene i denne måned er der slået 13 ingeniørstillinger op i FLO DIV LU. Den boomende olieindustri har dog igennem en længere periode støvsuget markedet for ingeniører, fortæller HR-chef Anne Lunder.

Læs også: Så meget tjener nyuddannede norske ingeniører

»Vi har tidligere måtte aflyse stillinger flere gange, fordi ingen af ansøgerne var kvalificerede. Nu oplever vi imidlertid, at det er ved at blive mere arbejdsgivers marked, og i den senere tid er det blevet lidt lettere at skaffe kvalificerede ansøgere,« fortæller Anne Lunder.

Både nyuddannede og mere erfarne ingeniører er efterspurgte, og selv om forsvaret som offentlig institution ikke kan matche den private olieindustri på lønningerne, håber Anne Lunder, at udsigten til at skulle håndtere nogle af verdens mest avancerede luftfartøjer vil få kandidaterne til at melde sig.

Leverancen af fregathelikoptere, hvoraf en del skal bruges til antiubådskrigsførsel, forventes afsluttet i 2017 og har en budgetramme på 6,1 milliarder norske kroner (5,5 milliarder danske kroner). Indkøbet af op mod 52 nye F-35 kampfly er estimeret til værdi af 64 milliarder norske kroner (57,7 milliarder danske kroner). De første fly skal leveres i 2015 og 2016, mens de første af de 17 redningshelikoptere forventes leveret i 2017.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>