Nye rigge, vedligehold og forsinket efterforskning presser Maersk Drilling

På trods af et rekordår for Maersk Drilling, hvor selskabet landede et overskud på knap 2,9 milliarder kroner, venter der problemer forude.

Koncernen har otte rigge under konstruktion i henholdsvis Singapore og Sydkorea, og det danske selskab har for længst sikret sig langsigtede kontrakter for seks af de otte borerigge. Det er fire jack-up-rigge og to boreskibe.

Men Mærsk mangler kontrakter på to af boreskibene, og det presser forventningerne på den lange bane, oplyser selskabet.

»Vi befinder os på de rigtige markeder, men ser en nedgang i dybvandsmarkedet,« siger administrerende direktør, Claus V. Hemmingsen.

Årsagen er stigende konkurrence, hvor flere konkurrenter sender nye rigge på havet. Desuden skyldes det, at flere store olieselskaber har udskudt de efterforskningsprojekter, hvor de skulle bruge riggene. Olieselskaberne har større fokus på at optimere og øge produktion fra eksisterende felter, oplyser Maersk Drilling.

Selskabet forventer at leje riggene ud til kort- og langsigtede projekter. Det har man gjort langs den afrikanske vestkyst, lyder det fra Lyngby, hvor Maersk Drilling har hovedkvarter.

Maersk har også haft flere rigge på værft for vedligehold. Seks rigge har været ud af markedet i kortere eller længere perioder i løbet af 2013, og to rigge har fået udskudt vedligehold til 2014.

»Det er ekstraordinære udfordringer, der påvirker resultatet negativt,« lyder det fra Claus V. Hemmingsen.

Maersk Drilling vil også i år have seks rigge på værft til vedligehold ud over de to, der bliver rykket fra 2013.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>