Pyha – det er tilladt at linke til websider

Der er ikke noget ulovligt i at linke til for eksempel en avisartikel på nettet, hvis indholdet på avisens webside også er frit tilgængeligt.

Sådan lyder afgørelsen i en sag, som fire svenske journalister havde anlagt mod firmaet Retriever Sverige, der driver en medieovervågningstjeneste. Det skriver mediet Managing IP.

EU-lov om copyright forbyder nemlig, at et beskyttet værk bliver ‘kommunikeret’ til offentligheden uden tilladelse, og spørgsmålet var så, om det ikke var at kommunikere en ophavsretbeskyttet artikel, når Retrievers forretning handler om at samle links til artikler fra medier, som ikke har givet deres tilladelse til det.

Men sådan ser EU-domstolen ikke på det, for artiklen var lagt online uden restriktioner, så alle med internetadgang kunne se den, og dermed var publikum det samme, som når nogen linker til artiklen. Det er heller ikke ulovligt, hvis en webside fremstår som om, indholdet er at læse på siden selv, men i virkeligheden består af links til andre websider, lød det i afgørelsen.

Først hvis der var begrænsninger på adgangen til indholdet, altså en betalingsmur, ville det være i strid med reglerne med links, der kunne give adgang til indholdet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>