Raketbygger: Slut med mine primadonnanykker

En brødebetynget Peter Madsen vil overlade ledelsen af Copenhagen Suborbitals (CS) til en bestyrelse, efter at hans medstifter, Kristian von Bengton, har forladt projektet i frustration over samarbejdsklimaet.

»CS vil fortsætte, men i en form, hvor en bestyrelse holder kursen og sørger for tjek på planer og økonomi. Det er enden på primadonnastyringen og vil sikkert gøre CS mere målrettet og give færre sideprojekter,« skriver Peter Madsen på sin blog på ing.dk

Læs også: Kristian von Bengtson forlader dansk raketprojekt

I Peter Madsens analyse af årsagerne til bruddet fokuserer han på, at både han selv og Kristian von Bengtson har opført sig som primadonnaer.

»Primadonnaer er hårdtarbejdede mennesker, der ikke har andet i hovedet end deres projekter. Den slags mennesker kan være lokomotiver for projekter i skalaer fra helt lille til meget stor,« skriver han.


Peter Madsen fortryder sin behandling af medstifteren af Copenhagen Suborbitals, Kristian von Bengtson, som fik ham til forlade projektet. Nu vil han lade andre overtage ledelsen af foreningen, så projektet forhåbentlig kan komme videre. Foto: Jev Olsen

Men primadonnaer kan også være forfærdelige at arbejde sammen med.

»Primadonnaer er også bare fuldkommen umulige. De har et helvedes ego, og de har et helvedes temperament, er ikke til at styre. De er svære at samarbejde med, alt det gode til trods. Jeg ved ikke om jeg har nogle af primadonnaens gode egenskaber, men jeg har i den grad nogle af de dårlige,« erkender han.

Læs også: Raket-formand: Ny organisering skal redde samarbejdet

Derfor bakker Peter Madsen også op om den løsning, som Jørgen Jakobsen, formand for raketbyggernes støtteforening, Copenhagen Suborbitals Support, har foreslået: At styringen af raketbyggerforeningen overtages af en almindelig ledelse.

Ifølge Peter Madsen skal medlemmerne af Copenhagen Suborbitals mødes næste mandag og diskutere, hvordan projektet kommer videre.

Ingeniøren har forsøgt at komme i kontakt med både Kristian von Bengtsom og Peter Madsen for at høre mere om årsagerne til bruddet, men ingen af dem vil på nuværende tidspunkt udtale sig.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>