Rejsekort gør det ‘nærmest uladsiggørligt’ at skifte betalingskort

Brugere af Rejsekort skal igennem en overordentlig vanskelig proces, hvis de skal ændre det betalingskort, de har tilknyttet det elektroniske billetsystem. På Rejsekorts egen hjemmeside fremgår således de seks punkter, man skal igennem for at ændre betalingskort. Det skriver Computerworld.

Rejsende skal på selvbetjeningssiden stoppe sin eksisterende tank-op-aftale, derefter vente minimum 24 timer med at tage forbi en tilfældig stander og checke ind og ud igen med det samme. Blot for at bekræfte denne udmeldelse.

Dernæst bedes brugeren vente minimum 24 timer yderligere, hvorefter samme procedure gentages med opretning af ny tank-op-aftale, 24 timers ventetid og en efterfølgende tur til standeren for at bekræfte.

»Det er helt grotesk, og jeg vil rangere ændringsmuligheden som nærmest ubrugeligt eller uladsiggørligt,« siger usability-specialist Ole Gregersen til Computerworld.

Ole Gregersen kritiserer i stærke vendinger den vanskelige ændringsprocedure og understreger, at det primære problem for brugervenligheden består i, at vejledningen ligger et andet sted, end der hvor ændringerne praktisk skal foretages.

Generelt mener han, at Rejsekort burde have forsøgt at efterligne andre producenters fremgangsmåde, som brugerne i forvejen er vant til for ikke at skabe unødig forvirring.

Læs også: Problemerne går i ring: Her er rejsekortets ømme punkter

»Rent fagligt snakker man om den mentale model, forestillingen om, hvordan tingene fungerer. Der kan man sige, at den bryder med almindelige menneskers opfattelse af, hvordan sådan et skifte skal foregå,« siger han til Computerworld.

Læs også: DSB i overraskende angreb på rejsekortet: Forsinket, for kompliceret og for dyrt

Problemerne med brugervenlighed er ikke en nyhed omkring Rejsekort, der fra mange sider har været udskældt for at være for uigennemskueligt og problemfyldt.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>