Rejsekort-passagerer har betalt strafgebyr trods løfter om gratis rejse

Et ukendt antal passagerer har betalt 50 kroner i gebyr under det landsdækkende nedbrud, som ramte rejsekortsystemet i fredags. Det er sket til trods for en melding fra trafikselskaberne om, at ramte rejsekort-passagerer kunne rejse gratis.

Flere læsere har henvendt sig til Version2 med historier om, hvordan de godt har kunnet tjekke ind på en stander, men ikke har kunnet tjekke ud igen ved destinationen, fordi standeren har været nede. Og dermed har de ikke fået de 50 kroner returneret, som bliver trukket i depositum, når de starter rejsen. En af de ramte passagerer er Hans Peter Nissen.

Under en rejse tjekkede han ind på Østerport, hvor standeren virkede, men på Vesterport kunne han ikke tjekke ud, og derfor har rejsen foreløbig kostet ham 50 kroner i gebyr i stedet for de 12 kroner, den burde have kostet, fortæller Hans Peter Nissen i en mail til Version2, hvor han desuden har vedhæftet et screenshot af sin rejsehistorik, som ses til højre.


Version2-læser Hans Peter Nissen er en af de rejsekort-brugere, der er blevet trukket 50 kroner i gebyr, fordi han ikke kunne tjekke ud som følge af det landsdækkende nedbrud af systemet.

Direktør i Rejsekort A/S Bjørn Wahlsten bekræfter, at hvis der ikke er blevet tjekket korrekt ud, så er der i udgangspunktet blevet trukket 50 kroner fra rejsekortet.

»Hvis de har foretaget et tjek-ind, som er gået igennem, så er der trukket de 50 kroner på kortet ved start af rejsen. Så tager den acontobeløbet. Så er tjek-ind lykkedes, så har den taget det. Men kom du ned til en stander på en station, der sagde ‘fejl på rejsekort’, så har den ikke taget det.«

Bjørn Wahlsten fortæller, at det er op til trafikselskaberne at håndtere en eventuel tilbagebetaling af acontobeløbet til rejsekort-brugerne. Og han forventer, at selskaberne kommer med en samlet udmelding enten i løbet af i dag eller i morgen, i forhold til hvordan de ramte passagerer skal forholde sig. I den forbindelse arbejde Rejsekort A/S i skrivende stund på at indhente data om mængden af manglende tjek-ud i fredags og lørdags som følge af nedbruddet.

»Vi vil give selskaberne et billede af antallet af manglende tjek-ud,« siger Bjørn Wahlsten.

Det er dog ikke muligt for Rejsekort A/S at meddele trafikselskaberne specifikt, hvilke af de manglende tjek-ud, der skyldes nedbruddet, og hvilke der skyldes eksempelvis forglemmelse. Det hænger sammen med, at systemet ikke ved, hvor folk skal tjekke ud ved påbegyndt rejse. Og dermed er det altså heller ikke muligt at sige noget om, hvorvidt standeren, en passager eventuelt har forsøgt at tjekke ud på, har været nede eller ej. Det normale antal manglende tjek-ud ligger ifølge Bjørn Wahsten på mindre end 2 procent.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>