Rejsekortet nede over hele landet

En ’teknisk fejl’ har sat rejsekortet ud af drift. Passagerer kan hverken tjekke ind eller ud på kortet. Fejlen blev opdaget tidligt fredag morgen, oplyser DSB til Ritzau.

Problemet bliver bekræftet af direktøren for Rejsekort A/S, Bjørn Wahlsten.

»Jeg har fået meldinger om, at der er problemer med rejsekortet her til morgen. Men jeg kender endnu ikke omfanget eller årsagen til problemerne,« siger han til Ritzau.

Læs også: Softwareopdatering fik rejsekort-terminaler til at gå i sort

Bjørn Wahlsten oplyser, at leverandøren, franske Thales, er ved at undersøge problemerne efter et møde med Rejsekort A/S tidligt i morges. Han gætter på, at problemerne kan skyldes, hvad Rtizau betegner som ‘en opdatering af systemet’ natten til fredag.

»Det er min vurdering, at en rettelse af en fejl på nogle prislister har givet problemerne«, siger rejsekort-direktøren til nyhedsbureauet.

Movia, der kører busserne i København, oplyser til Ritzau, at rejsekortet kun virker i enkelte busser. Ritzau skriver ikke om årsagen, men det kan ganske enkelt skyldes, at busserne ikke er online men kun udveksler data med serverne i garage. De busser, hvor systemet fortsat virker, kan derfor ganske enkelt køre på den gamle version uden den opdatering, som måske er roden til problemerne.

Læs også: Rejsekort-fejl: Passagerer fik straf-gebyr selv om de tjekkede korrekt ud

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>