Så mange gange måtte Microsoft og Google udlevere til de amerikanske myndigheder

En række it-giganter har nu løftet sløret for, hvor mange brugerdata, de har måttet dele med de amerikanske myndigheder – de såkaldte FISA-anmodninger. Det skriver amerikanske Ars Technica.

Læs også: Så mange gange måtte telegigant udlevere data til myndighederne

FISA (Foreign Intelligence Surveillance Act) er en omdiskuteret amerikansk lov, der tillader amerikanske myndigheder at indsamle informationer om eksempelvis udlændinge.

I januar til juni 2013 har it-giganterne måttet dele informationer om en række konti med de amerikanske myndigheder. Microsoft har delt informationer om mellem 15.000 og 15.999 konti, mens Google har delt informationer om mellem 9.000 og 9.999 konti.

Det er vigtigt at understrege, at ingen af virksomhederne modtog mere end 1.000 anmodninger. Samtidig kan én person nemt have flere konti. Der er altså ikke tale om, at Microsoft eksempelvis har delt informationer med de amerikanske myndigheder om op mod 15.999 personer.

Læs også: Så mange gange har Google udleveret oplysninger om danskere til staten

Til sammenligning modtog Google i perioden januar til juni 2013 37 anmodninger fra de danske myndigheder om samlet 56 konti – i 65 procent af tilfældene blev anmodningerne imødekommet.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>