Støjplagede metronaboer får hjælpepakke til 300 millioner kr.

De støjramte metronaboer får nu hjælp til at flytte i nye lejligheder, indtil der igen er blevet stille nok til, at de kan vende tilbage til deres boliger. Det er regeringen og de øvrige partier bag metrocityringen – undtagen de konservative – blevet enige om, skriver bl.a. Jyllands-Posten.

Læs også: Professor: Politikerne har kun én mulighed: Genhus metronaboer

De konservative ville have forhandlingerne udsat, så de kunne nå at konsultere metroens naboer, før de sagde ja til aftalen, men det har de andre partier ikke villet vente på.

Hjælpepakken, der skønnes at komme til at koste 300 mio. kr., indebærer, at metronaboer kan vælge mellem at få deres erstatning fordoblet eller at blive genhuset. Desuden kan de kræve, at Metroselskabet skal købe deres bolig til markedsprisen. Til gengæld fjernes borgernes mulighed for at klage til Natur- og Miljøklagenævnet. De har dog stadig mulighed for at klage ved domstolene.

Ekstraomkostningen vil blive betalt af Metroselskabet, som ejes af Københavns Kommune (50 %), Staten (41,7 %) og Frederiksberg Kommune (8,3 %).

»Det er mig pålagt at handle, når projektet skrider i en sådan grad,« siger transportminister Magnus Heunicke (S) til Ritzau.

Metroselskabet har tidligere vurderet, at de mange naboklager kan forsinke projektet med flere år og øge de forventede omkostninger fra 22,4 til 27,9 mia. kr.

Aftaletekst om metrobyggeriet:
by Ingenioeren

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>