Toyota tester trådløs opladning af hybridbiler

Alverdens producenter af elbiler drømmer om trådløs opladning, som kan fjerne behovet at sætte en ledning i bilen, når den holder stille.. Volvo har gennemført test og erklæret, at teknologien har en lys fremtid.

Nu vover Toyota at tage teknologien ud af laboratorierne og lade ganske almindelige familier prøver den af.

Læs også: Glem ladestandere: Trådløs opladning af elbiler er fremtiden

Det sker Aichi-provinsen i Japan, hvor tre almindelige familier i slutningen af februar vil få stillet en Toyota Prius plugin-hybrid til rådighed. Bilen er udstyret med Toyotas version af trådløs opladning ved hjælp af induktion. I familiernes garage vil der bliver installeret et system, så sætter opladningen i gang automatisk, når bilen er parkeret.


Trådløs opladning sker ved at det magnetiske felt fra en spole i gulvet overføres til en spole i biler, hvor der så induceres en strøm, der kan oplade batteriet.

Toyota kalder systemet for ‘Magnetic-resonance-technology’ og består af to spoler – en i gulvet og en i bilen. Men for at overførslen af energi mellem de to spoler kan ske så effektivt som muligt, skal de være placeret lige over hinanden, når opladningen går i gang. Derfor har Toyota udstyret bilerne med et parkeringssystem, som automatisk sørger for lige netop dette.

Læs også: Vejstriber skal oplade fremtidens elbiler

Selve opladningen sker med en frekvens på 85 kHz og en effekt på to kW. Inputspændingen er 200 V AC, og en Toyota Prius plugin-hybrid skulle kunne lades op på 90 minutter, eller hvad der svarer til tiden for opladning gennem et almindelig elstik.

Testen skal foregå over et år, og Toyota evaluerer ikke kun de tekniske resultater, men også brugertilfredsstillelse, hvor nemt systemet er at bruge, og hvornår der oplades.

Der er endnu ikke nogen planer om at teste systemet uden for Japan, siger pressechef for Toyota Danmark, Anders Tystrup til epn.dk.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>