Tre bydere vil bygge havmøller til spotpris

Tre virksomheder/konsortier er nu rede til at bygge en havmøllepark i Aarhus Bugt for en pris på cirka 60 øre pr. kWh, udregnet som elprisen plus et tilskud på 25 øre pr. kWh. Det er markant lavere end prisen på Anholt Havmøllepark, der kostede 1,05 kroner pr. kWh.

Det viser resultatet af en prækvalifikationsrunde, som aktieselskabet Havvind Århus Bugt netop har gennemført forud for det egentlige udbud af ordren på at bygge Mejl Flak Havmøllepark på 20 møller med en maksimalhøjde på 150 meter.

I udbudsmaterialet er selve kWh-prisen – modsat udbud af de store havmølleparker – fastsat på forhånd.

Læs også: Aarhusianere: Nu halverer vi prisen på strøm fra havmøller

Fem virksomheder/konsortier var interesserede, og heraf har Havvind Århus Bugt altså udvalgt de tre, fortæller bestyrelsesformand Søren Egge Rasmussen:.

»Vi er positivt overraskede over, at vi har kunnet prækvalificeret tre bydere og dermed er sikret en reel konkurrence om at bygge parken,« siger han.

Han peger på, at en lang servicekontrakt, som er en del af udbuddet, også har en værdi for en byder og derfor er en del af den samlede økonomipakke omkring projektet, som byderne kigger på.

»Vi havde jo fem inde til prækvalifikation, og jeg tror, at den store interesse afspejler, at sektoren kan se, at potentialet i kystnære havmøller er stort, og at det derfor er godt at gøre sig nogle erfaringer i denne disciplin,« siger han.

Mejl Flak Havmøllepark skal bestå af 20 vindmøller med en maksimalhøjde på 150 meter, og leverancen omfatter alt fra vindmøllerne til fundamenter til installation, nettilslutning, driftsgaranti samt serviceordning.

Projektet har været undervejs i tre år, og ejerne af selskabet bag projektet, Havvind Århus Bugt, udgøres fortrinsvis af jyske elselskaber med NRGI som hovedaktionær.

Læs også: Aarhus Bugt tættere på ny vindmøllepark

Det endelige udbud på seks kystnære havmølleparker på tilsammen 450 MW udsendes i december 2015, og ifølge Energistyrelsens plan skal de endelige bud være inde i februar 2016. Forud går prækvalifikationer og forhandlinger med budgiverne.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>