Update 1 til Windows 8.1 lækket: Her er nyhederne

Har du taget skiftet til Windows 8.1, og undret dig over, at det skal være så kringlet at finde sluk-knappen? Så er der godt nyt på vej.

Den første opdatering af Windows 8.1, der kommer på gaden i marts, vil nemlig introducere en dedikeret powerknap på startskærmen, ved siden af profilbilledet øverst. Det skriver Betanews.com, som har afprøvet en foreløbig udgave af opdateringen, der er blevet lækket på nettet.

Den lækkede udgave af Windows 8.1 Update 1 er tre uger gammel, og der er mindst en måned til endelig lancering, så der kan stadig nå at ske ændringer her og der.

For eksempel var der rygter om, at den nye version af Windows som standard ville boote til det klassiske skrivebord, i stedet for den nye startskærm, der kom med Windows 8 og Modern UI-brugergrænsefladen. Det er ikke tilfældet i den lækkede version, men det udelukker ikke, at den endelige opdatering vil opføre sig sådan, lyder vurderingen.

Udover en sluk-knap får startskærmen også en søgeknap i topmenuen, måske i erkendelse af, at charms-konceptet – den skjulte menu i højre side af skærmen – ikke er intuitivt for de rigtig mange Windows 8-brugere, som ikke har en touchskærm, men bruger mus og tastatur.

Opdateringen byder også på en smule mere sammensmeltning af de to forskellige miljøer i Windows 8-land, nemlig den klassiske Windows-oplevelse og Modern UI-delen med egne apps. Som noget nyt vil man nemlig kunne se på skrivebords-miljøets proceslinje, hvilke Windows 8-apps, der kører. Det bliver også muligt at låse app-butikken Windows Store fast på proceslinjen.

Bruger man en Windows 8-app, der typisk er i fuld skærm, vil man fremover også kunne tilgå proceslinjen, og app’en bliver gjort mere ‘windowiseret’ og får en titellinje i toppen, der gør det nemmere at ændre størrelsen eller at lukke app’en.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>