Verdens største Bitcoin-børs må lukke – milliarder er tabt

Natten til tirsdag gik verdens største handelsplads for bitcoins, japanske Mt. Gox, endegyldigt offline efter længere tids problemer.

Lukningen sker efter, at Mt. Gox tidligere på måneden opdagede et sikkerhedshul i deres software, som gjorde det muligt for svindlere at få udbetalt flere bitcoins, end de havde betalt for.

Efter opdagelsen stoppede den japanske bitcoin-børs for alle transaktioner for at undersøge problemet.

I følge et påstået lækket internt dokument, viser det sig nu, at sikkerhedshullet angiveligt skal have kostet børsen bitcoins til en værdi af 2 milliarder kroner, som er blevet stjålet over de seneste to år.

Det skal i følge dokumentet have stillet Mt. Gox i en situation, hvor de når som helst vil kunne gå konkurs “og med sikkerhed fortjener det som et selskab”. Det skriver Wired, der dog endnu ikke har fået dokumentets indhold bekræftet af Mt. Gox selv, der altså nu er lukket.

Brugere, der havde penge på kontoen hos Mt. Gox, må desuden vinke farvel til dem, da bitcoin-systemet ikke er sikret af indskydergarantier på samme måde, som i almindelige banker. De japanske myndigheder, der ikke anerkender bitcoins som en møntfod, har i følge DR Nyheder desuden meldt ud, at de ikke vil blande sig i miseren.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>