Windows XP-deadline truer pc’er på danske sygehuse

Der er kun to af de månedlige såkaldte ‘Patch Tuesdays’ tilbage, før supporten for det 13 år gamle Windows XP udløber. Derefter er det slut med gratis sikkerhedsopdateringer fra Microsoft, og det kan koste de danske regioner dyrt, skriver Computerworld.

I Region Syddanmark er det således besluttet at indgå en ekstraordinær supportaftale til 12 millioner kroner, som indebærer fortsatte kritiske sikkerhedsopdatering og support til regionens 26.000 pc’er med Windows XP.

Region Midtjylland har valgt at anvende applikationsvirtualisering for at gøre overgangen fra Windows XP lettere, mens Region Hovedstaden endnu ikke har afklaret, hvad der skal ske med de pc’er, som stadig kører Windows XP på regionens sygehuse efter den 8. april.

Læs også: Bruger du stadig Windows XP? Om 217 dage får hackerne frit spil

Microsofts udfasning af Windows XP har været kendt længe, idet Microsoft fastsætter ‘end of life’ ud fra lanceringsdatoen. For Windows XP er den dog blevet udsat flere gange på grund af de problemer, som forsinkede lanceringen af efterfølgeren Windows Vista.

Den udskudte afslutning af supporten har også været påvirket af, at et stort antal brugere fortsat benytter Windows XP. Det gælder forholdsvis få private forbrugere, ligesom de fleste virksomheder også har opgraderet, men der findes stadig lande eller brancher, hvor Windows XP har stor udbredelse.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>