Forskere slår alarm: WPA2 er usikker

Selvom du bruger WPA2 til at sikre dit trådløse netværk, er det ikke længere nok. En gruppe forskere fra England og Grækenland har nemlig fundet frem til huller i sikkerheden med WPA2, selvom det er den sikreste af de tre muligheder, WEP, WPA og WPA2. Det skriver Digi.no, med henvisning til ScienceDaily.

Resultatet af deres forskning er blevet publiceret i det akademiske tidsskrift International Journal of Information and Computer Security, og konklusionen er, at sikkerhedshullerne ikke lige er til at lappe. Der skal faktisk helst en helt ny og mere sikker protokol på banen, lyder anbefalingen.

WPA2-løsningen fra 2004 er – som navnet antyder – en forbedring af WPA, og sikkerheden er grundlæggende høj. Men udover at hackere nu har bedre muligheder for brute-force-angreb mod et netværk, hvis passwordet ikke er så langt, fandt forskerne et decideret sikkerhedshul.

Routeren skal nemlig med jævne mellemrum udveksle nye krypteringsnøgler med enhederne på netværket, i stedet for hele tiden at bruge den samme, men den proces åbner et kortvarigt, ukrypteret hul i sikkerheden.

Dedikerede hackere med det rette netværk-scanner-udstyr vil kunne holde øje med disse korte perioder med åben dør og kunne få adgang, advarer forskerne.

Men at få en ny protokol udviklet og udbredt er et kæmpe projekt, der kan kræve udskiftning af netværkshardware i stor stil. Mere realistisk på kort sigt er derfor selv at skrue op for sikkerheden på netværket, for eksempel ved at skjule navnet (SSID) på det trådløse netværk eller kun acceptere bestemte enheder, baseret på deres MAC-adresser.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>