Google overdriver influenza-varsler for tredje år i træk

Google maler fanden på væggen, når virksomheden skal forudsige influenza-udbrud med sit dertil indrettede produkt – Google Flu Trends. Tjenesten har siden 2008 analyseret Google-søgninger på syptomer og andet, der kan vedrøre influenza og brugt resultaterne til at forudse influenza-udbrud forskellige dele af verden.

Men ifølge Newscientist er der altså en klar tendens til at overdrive, der har stået på i indtil videre tre år. I 2012/2013-sæsonen forudså Google Flu Trends dobbelt så mange influenza-relaterede lægebesøg, som myndighederne faktisk endte med at registrere.

Det er professor David Lazer fra Northeastern University, der har undersøgt pålideligheden af Googles influenza-forudsigelser, og det undrer ham, at tjenestens resultater rammer så skævt.

»Det er mig en gåde, for det ville ikke have krævet særligt meget arbejde at gøre tjenesten meget bedre,« udtaler David Lazer og tilføjer, at en sammenkøring af data fra Google og data fra de amerikanske sundhedsmyndigheder giver et langt mere retvisende billede.

Privacy-jurist Neil Richards fra Washington University understreger, at de overdrevne forudsigelser eksemplificerer, hvor vigtigt det er, at være opmærksom på den magt, som store datamængder har givet teknologi-virksomhederne.

»Vi har teknologi-virksomheder, der konkurrerer med staten og som har langt større indflydelse på vores dagligdag. I takt med, at de har fået endnu mere magt, er det vigtigt at forstå deres funktioner og være opmærksom på deres fejl,« lyder det fra Neil Richards.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>