Ny svindel: Sådan udnyttes Netflix til at stjæle dine penge

Netflix er blevet fanget i et spind af it-kriminelle, der forsøger at bruge streaming-tjenesten som fluepapir til at lokke uopmærksomme brugere ind i en verden af løgne og bedrageri.

Det er sikkerhedseksperten Jermoe Segura fra Malewarebytes, der har opdaget svindlen, som han efterfølgende har dokumenteret i videoen nederst i historien.

Sikkerhedseksperten har klikket på et link til en falsk Netflix-side, der bliver sendt rundt til massevis af mennesker i en spammail.

Når han forsøger at logge ind på den ondsindede side, mødes han af en fejlmeddelelse.

Den fortæller, at kontoen er blevet misbrugt, og hvis den skal åbnes igen, og kontrollen genvindes, så skal der ringes til supportafdelingen, som vil bistå med den nødvendige tekniske bistand.

Hent lige et program
Når supporten kontaktes, fortæller en venlig stemme, at Netflix-kontoen er under angreb fra flere forskellige steder i verden.

For at lukke for hacker-angrebet skal du lige hente og installere programmet “Netflix Support Software”.

Der er dog i virkeligheden tale om et program, der hedder Teamviewer, der giver svindlerne mulighed for at fjernstyre din maskine.

En “tekniker” viser nu en række skræmmebilleder, der fortæller, at maskinen er under heftig beskydning fra både kinesere og russere.

Herefter tilbydes du hjælp til at få hackerne jaget på flugt, men du skal lige fortælle, hvilket kreditkort du vil betale med, og så bliver din konto naturligvis tømt godt og grundigt af svindlerne.

Indisk suppor-tcenter
Svindelnummeret stammer fra USA, men lignende forsøg kan godt finde sted i resten af verden, vurderer Jermoe Segura.

Tidligere har der også været en stribe danske eksempler på lignende telefonsvindlere, der benyttede Microsoft som fluepapir i deres jagt på kontanter.

Dem kan du læse mere om her.

Telefonsamtalen er efterfølgende blevet sporet til Indien.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>