Office til iPad: Pas på licenserne

Microsoft har nu frigivet den særlige iPad-version af selskabets Office-kontorpakke, og den er allerede strøget til tops i Apples som i øjeblikket den mest downloadede gratis app, der ikke er et spil. Men man har også mulighed for at betale for ekstra funktioner, og det kan give problemer for it-afdelingen, skriver ZDNet.

Hvis man vil have fuld adgang til alle funktioner i kontorpakken, skal man nemlig betale for et Office 365-abonnement hos Microsoft. Men det kan få mange brugere, som har fået en iPad, de både bruger privat og til firmabrug, til at bryde Microsofts licensregler.

I øjeblikket kører Microsoft nemlig kampagne for Office 365 Home Edition, som er beregnet til privat brug, og det betyder, at man ikke må anvende en Home Edition-licens til kommerciel eller foreningsmæssig brug.

For it-afdelingen kan det betyde, at brugere kan komme til at overtræde licensbetingelserne, hvis de bruger en Home Edition-udgave af Office til iPad til firmabrug.

Hvis virksomheden i forvejen har en Office 365-aftalen med Microsoft vil denne licens også kunne bruges til de ansattes iPads, så i det tilfælde bør man altså sikre sig, at medarbejderne ikke aktiverer en privatlicens til deres iPad.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>