Sløv start for underskriftindsamling om dansk asyl til Edward Snowden

Om få dage vil Enhedslisten og Alternativets enlige mandat Uffe Elbæk sende et lovforslag i omløb på Christiansborg. Forslaget er ganske enkelt, at Danmark skal tilbyde Edward Snowden asyl og beskyttelse mod udlevering til USA, hvor han efter alt at dømme står til en meget lang fængselsstraf for at have lækket tophemmelige oplysninger.

Den sag har foreløbigt 1.600 danskere valgt at støtte med en symbolsk tilkendegivelse i underskriftsindsamlingen ‘Giv Snowden asyl i Danmark.’ Det er dog foreløbigt færre underskrifter end hvad sagerne ‘Stop ødelæggelse af Disken i Øresund’ og ‘Ja tak til en moské i Haderslev’ har kunnet trække.

I Folketinget er der heller ikke udsigt til et flertal for forslaget. Udover forslagsstillerne fra Enhedslisten og Uffe Elbæk, der tilsammen kan mønstre 13 mandater ud af 179, har en enkelt SF’er meldt sin støtte, nemlig SF’s Karsten Hønge, der blev kendt som ’vikaren fra helvede’ under Dong-diskussionerne og SF’s farvel til regeringsmagten tidligere i år.

Han har nemlig også deltaget i underskriftsindsamlingen til støtte for lovforslaget, men kan ikke love, at han også vil stemme ja i folketingssalen, når forslaget kommer til officiel afstemning, skriver Ekstra Bladet.

Det afhænger nemlig af, hvad SF som parti kan blive enige om at mene, forklarer han og tilføjer grinende, at han jo altid stemmer, som partiet beslutter. Den diskussion har SF ikke taget endnu, men Karsten Hønge håber på, at der er flertal for at støtte kravet om dansk asyl til Edward Snowden.

Til gengæld står det helt klart, at Socialdemokraterne ikke støtter forslaget, efter at Jeppe Bruus, medlem af Folketingets udenrigsudvalg, den 18. marts i en radiodebat på DR P1 med Uffe Elbæk klart tog afstand fra Edward Snowdens whistleblower-gerning.

»Jeg synes, han har begået noget kriminelt og tilranet sig nogle oplysninger i USA og så solgt dem til højestbydende,« sagde Jeppe Bruus blandt andet i debatten, ifølge en afskrift af interviewet, som internetaktivist Christian Panton foretog.

Uden for folketinget har en enkelt radikal politiker støttet forslaget med en underskrift, nemlig Karen Melchior, der er kandidat til Europa-Parlamentet for de Radikale. Hun har garneret sin underskrift med et helt blogindlæg med sin begrundelse for støtten.

Der er nu omkring 1.500 underskrifter til støtte for lovforslaget.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>