TDC-fif: Sådan kommer du på vores 3G-net selvom telefonen viser E

Hvis du er TDC-kunde, har du muligvis også oplevet, at der står i E for edge i stedet for et 3G-ikon for det noget hurtigere datanet i telefonens display. Og det til trods for, at du befinder sig i et område, hvor der jf. dækningskortet burde være 3G-dækning. Men det bliver der snart lavet om på, fremgik det på et pressemøde, virksomheden holdt for nyligt.

Her kunne koncerndirektør Peter Schleidt og strategidirektør Kim Søgård fortælle om den udbygning af mobilnettet, virksomheden er ved for øjeblikket. Og ved samme lejlighed medgav Kim Søgård, at det ikke var nogen selvfølge at kunne få en 3G-forbindelse som TDC-kunde. Uanset hvordan virksomhedens dækningskort så ellers ser ud for området. I den forbindelse har strategidirektøren et lille fif til de kunder, der måtte have problemer med at få en 3G-forbindelse:

»Det handler ikke kun om frekvenser og kapacitet, det handler også om parameteropsætningen i nettet. Hvis du har oplevet, at have siddet på EDGE, så kunne du gå på flight-mode (fly-tilstand, red.), og gå tilbage, og så vil du opleve, at du har 3G,« sagde han.

Læs også: Derfor var TDC nødt til at punge ud for 800 MHz-frekvenser

Når 3G-forbindelse så igen bliver nedgraderet til en edge-forbindelse, hænger det typisk sammen med skift mellem to mobil-celler, fortalte Kim Søgård. Han kunne også fortælle, at den nuværende parameteropsætning i TDC’s net, betyder, at det bliver prioriteret, at kunderne kan få en god taleforbindelse, frem for en god dataforbindelse. Men hvorfor ikke begge dele? Det er på vej, lød budskabet.

Fra marts i år og frem mod marts 2015 bliver der opgraderet og omlagt i TDC’s net, så 99 pct. af landet får 4G-dækning i løbet af første kvartal af 2015. Net-opgraderingen indebærer blandt andet omkring 3.400 nye mobilmaster, nye basisstationer, der understøtter 2G, 3G og 4G, samt fremføring af fiberkabler helt op til antennerne i masterne for at øge kapaciteten. Derudover bliver masteantenner udskiftet, så de understøtter lavere frekvensbånd.

TDC er forpligtet – jf. betingelserne i den 800-MHz-licens, virksomheden erhvervede sig i 2012 – til at dække 207 specifikke postnumre i tyndtbefolkede områder med 4G inden udgangen af 2015, men virksomheden forventer altså at være klar i starten af 2015.

Læs også: TDC plaster Danmark til med 4G-master: 300 master på 4 måneder

Derudover udbygger TDC 4G-nettet i det kortere rækkende 2600-MHz spektrum i byområderne med større mastetæthed mod marts 2015. I forbindelse med opgraderingsplanen, har TDC inddelt landet i tre regioner i forhold til, hvornår opgraderingen finder sted. Groft sagt: øst som den første, vest som den næste og det nordligste Jylland, som den sidste.

I forlængelse af opgraderingen, udvider TDC også båndbredden i 3G-nettet. Og det er den ene del af forklaringen på, hvorfor kunder, der i dag bliver smidt ned på EDGE i 3G-områder, fremover gerne skulle kunne komme på 3G-nettet: der kommer mere kapacitet i 3G-nettet

Derudover omdanner TDC også 900 MHz-frekvensbåndet – såkaldt refarming – så der både er understøttelse af 3G og 2G i dette område. Og det skulle ifølge Kim Søgård være den vigtigste faktor i forhold til at kunderne vil opleve lettere adgang til 3G-nettet.

»I dag bruger vi kun 900 MHz til 2G. Så frekvensområdet kører alt vores taletrafik. Du kan ikke køre 3G på 900 MHz, som rækker forholdsvist langt. Det vi gør: Region for region, når vi er færdig med at udskifte alle sites, så refarmer vi, så 900 MHz bliver brugt både til 2G og til 3G. Så lige pludseligt får vi lige så god 3G-dækning, som vi har på 2G i de områder.«

TDC har lavet en hjemmeside, hvor kunderne kan se, hvornår mobilnettet bliver opgraderet, der hvor de bor: netvaerk.tdc.dk

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>