3D-printer skal skabe kunstige knogler

I Japan har forskere fra medicinalvirksomheden Next21 og University of Tokyos hjerneforskningsinstitut fremstillet en 3D-printer, der kan printe kunstige knogler til at sætte ind i mennesker med brækkede lemmer eller manglende knoglevæv forårsaget af eksempelvis kræftbehandling.

Forskningsprojektet er støttet af Japans New Energy and Industrial Technology Development Organization (Nedo). Printeren er i stand til at lave kunstigt knoglemateriale med en præcision på ned til 0,1 mm.


Japanske forskere har fremstillet verdens første 3D-printer til knogler. Printeren skal have en detaljegrad på 0,1 mm. Foto: NEDO

Printeren er blandt andet omtalt i The Engineer.

Materialet er calciumfosfat, som indgår i både menneskelige knogler og tænder, og derfor skulle kunne sættes direkte ind i kroppen og vokse sammen med den eksisterende knogle.

Printeren skal nu gennemgå en del tests over de næste 10 måneder for at blive myndighedsgodkendt, hvorefter Next21 regner med at lancere printeren kommercielt til hospitaler – først i Japan i 2015, dernæst i resten af Asien.

I Holland og Canada er der licensaftaler i gang, men virksomheden har endnu ingen faste planer om, at introducere printeren på det europæiske og nordamerikanske marked.

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>