Afsløring: Det fedeste konsulenttrick er …

For et år siden var forsvaret i svære økonomiske vanskeligheder. De havde brugt for mange penge.

Tusindvis af ekstremt veluddannede officerer og civile DJØF’ere i stabene, Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet bad om hjælp til at løse problemerne hos McKinsey, da de ikke kunne selv.

Op til det tidspunkt havde man brugt en del år på at centralisere en masse funktioner i forsvaret. McKinsey foreslog, at man satte fuldt tryk på en voldsom decentralisering af alle funktioner i forsvaret, så man kunne høste en masse fordele derved (I kan selv digte videre på begrundelserne – I har hørt dem før).

For nogle år siden var forsvaret i svære økonomiske vanskeligheder. De havde brugt for mange penge. Tusindvis af ekstremt veluddannede officerer og civile
DJØF’ere i stabene, Forsvarskommandoen og Forsvarsministeriet
bad om hjælp til at løse problemerne hos McKinsey, da de ikke kunne selv.

Op til det tidspunkt havde man brugt en del år på at decentralisere en masse funktioner i forsvaret. McKinsey foreslog, at man satte fuldt tryk på en voldsom centralisering af alle funktioner i forsvaret, så man kunne høste en masse fordele derved (I kan selv digte videre på begrundelserne – I har hørt dem før).

På et sølvfad
Vær så god! Nu har jeg afsløret det allervigtigste konsulenttrick:

Foreslå altid kunden at gøre det modsatte.

På nano-planet er jeg nogle gange i min karriere blevet bedt om at bedømme en gruppe DBA’ere for ledelsen i biksen, og for det meste har jeg konstateret, at de kører godt – måske med en enkelt døgenigt, der burde smides ud – og at der ikke er grund til at lave alt muligt om.

Hver eneste gang har ledelsen takket høfligt, betalt regningen til tiden og straks tilkaldt en anden konsulent til at vurdere situationen.

Det så vi for nylig, da Gartner havde konkluderet,
at et offentligt it-system kunne gøres færdigt. Kort efter kom KPMG med en tilsvarende rapport (større og dyrere), der fastslog, at projektet burde standses.

Adspurgt om, hvorfor man havde fået lavet to rapporter lige efter hinanden om det samme emne, sagde den pågældende minister, at KPMG’s rapport var lidt mere fyldestgørende …

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>