Androids apps-sløseri eller iOS-politiet: Hvad vælger du?



SMS-trojaner, der udgiver sig for at være en Android-app.



Dette billeder var lidt for frodigt for Apple.

ComputerViews: Så er den gal med app-situationen igen, og denne gang er det Android og Google, der har lavet en bøf.

Først var det den falske antivirus-app Virus Shield fra Google Play Store, der franarrede tusindvis af brugere penge.

Det resulterede i, at Google måtte rykke ud med en uforbeholden undskyldning – og i øvrigt betale kunderne pengene tilbage plus renter i form af et ekstra-beløb, de nu kan handle for i app-butikken.

Nu kan it-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab så afsløre, at virus lige nu spredes via SMS på Android-platformen.

“Det er en såkaldt trojaner, og den udgiver sig for at være en app, som kan bruges til at se porno på. Virussen er blevet registreret i hele 66 lande – inkl. Danmark,” skriver Kaspersky.

Her er problemet

Og det er langt fra første eller sidste gang, at der er problemer med apps i Googles Play Store.

Forklaringen er, at kontrollen med de apps, der lukkes ind i app-butikken, ikke er så streng, at denne slags fake eller ondsindede apps ikke fra til til anden kan slippe igennem.

Anderledes ser det ud i iOS-universet.

For Apples App Store – der i sin tid sparkede hele app-revolutionen i gang – er underlagt en langt strengere kontrol, hvad angår optag af nye apps. Det samme gældet indhold til eksempelvis iBooks og iTunes. 

Dette går ikke hos Apple
Det mest kendte danske eksempel på “Apple-censuren” er nok Peter Øvig Knudsens Hippie-bøger, der beskrev – og viste – et dansk frisind fra Thy-lejren i 1970, som ikke kunne godkendes af Apple.

På samme vis har Ekstra Bladet oplevet at få en iPad-applikation afvist af Apple på grund af den velkendte side 9-pige.

Der har også været problemer for flere af de apps, der tilbyder, at man kan købe indhold fra selve app’en, fordi man skal anvende Apples egen betalings-løsning, så Apple også kan få en del af kagen.

Men selvom Apples procedurer og kriterier til tider kan forekomme mærkværdige for mange danskere, tjener den strenge kontrol også et formål – blandt andet at hindre, at App Store fyldes med mere eller tvivlsomme apps, som det til tider sker i Googles Play Store.

Apples relativt strenge guidelines til, hvordan selve app’en skal designes, og hvordan navigationen bør være, er også til af en grund: At sikre et højt app-bundniveau, og at iOS-brugerne nemt kan finde hoved og hale i nye apps, de henter ned.

Artiklen fortsætter på næste side…

Posted in computer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>